Přírodní sladidlo březový cukr

Alternativním označením pro xylitol je také březový cukr, méně často se používá název dřevný cukr. Xylitol pochází z řeckého označení pro dřevo: xylo.

Přes ustálené označení není dřevo břízy (přesněji kůra stromu) jediným zdrojem tohoto přírodního sladidla. Xylitol se může získávat  i ze stvolů kukuřice, které jsou jinak odpadním produktem zemědělské výroby.  Díky těžbě xylitolu tak dostávají dalšího využití než pouhé přeměny na oxid uhličitý při spálení. Získaná látka, xylitol, se však v ničem neliší, ať už se získává z břízy nebo z kukuřice.

Březový les se může využít pro výrobu Xylitolu
Xylitol se také vyrábí ze dřeva bříz

Březový cukr je oblíbeným přírodním sladidlem, jako zdravou náhradu cukru jej volí diabetici i ti, co myslí na svoje zdraví a štíhlou linii. Obsahuje výrazně méně kalorií než cukr a přitom je stejně sladký a chuťově zaměnitelný. Oceňované jsou i účinky xylitolu na zdraví, především zubů. Xylitolové bonbony a žvýkačky s xylitolem pomáhají udržet správné pH v ústech a předcházet vzniku zubního kazu. Březový cukr neboli xylitol je dobrou volbou pokud chcete nahradit cukr a sladkosti zdravou a přírodní pochutinou.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

ZAUJAL VÁS BŘEZOVÝ CUKR?
Nemáme rádi spam. Pošleme Vám maxímálně jeden email za měsíc.
Každý měsíc můžete zdarma vyhrát balení březového cukru.

Jak na to? Stačí se níže přihlásit k odběru novinek o březovém cukru. Samozřejmě se později můžete kdykoliv odhlásit.